Project: hulp voor weeskinderen met hiv


Ouderloos door aids

Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op zonder vader of moeder omdat zij zijn gestorven aan de gevolgen van aids. In Zuid-Afrika alleen al, leven er 720.000 door aids gemaakte weeskinderen (0-17 jaar). Deze kinderen wonen vaak bij familieleden, die de zorg op zich hebben genomen na het overlijden van hun ouders. Maar wat deze betrokken opa’s, oma’s, ooms en tantes vaak niet weten, is dat veel van deze kinderen zelf ook hiv hebben. Hierdoor krijgt slechts de helft van deze kinderen levensreddende medicijnen. Zonder hulp wacht hen hetzelfde lot als hun ouders.

In deze video zie je de zusjes Andi en Singa die hun moeder al op jonge leeftijd verloren aan aids:

Aidsfonds helpt

Aidsfonds doet er alles aan om ervoor te zorgen dat deze weeskinderen met hiv liefdevolle en levensreddende zorg krijgen zodat zij een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.

  • We zorgen dat (wees)kinderen met hiv zo snel mogelijk in beeld komen; getest worden op hiv en gekoppeld worden aan het zorgsysteem; 
  • We zorgen dat (wees)kinderen met hiv levensreddende medicijnen krijgen; 
  • We zorgen ervoor dat (wees)kinderen met hiv en hun verzorgers ondersteund worden bij het vervolg van hun behandeling.  


Dit alles met betrokken en bevlogen lokale gezondheidswerkers die door Aidsfonds worden getraind.

Help je mee?

Op 1 december, Wereld Aids Dag, starten we een digitale collecteweek om geld op te halen voor deze kinderen. Ons doel: 1.000 kinderen testen op hiv en waar nodig te voorzien van levensreddende behandeling. Dat kan al voor 25 euro per kind. Online collecteren is eenvoudig, snel en veilig. Help je mee deze kinderen te redden? Maak hier je collectebus aan!