Deze tips helpen je om nóg beter online te collecteren!


Tip 1: gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe het precies werkt
Is collecteren via mobiel nieuw voor je? Oefen dan even. Stuur je eerste berichtje(s) via WhatsApp naar mensen uit je directe omgeving, bijvoorbeeld een goede vriend(in) of partner. Zo zie je hoe het werkt en kun je je berichtjes verder verbeteren.

Tip 2: maak je berichtjes persoonlijk
Voeg eenvoudig een leuke foto van jezelf toe aan je collectebus, liefst waarop je recht in de lens kijkt; dat soort foto's motiveert mensen sneller om te doneren. En geef aan wat jouw motivatie is om geld op te halen voor de weeskinderen in Zuid-Afrika. Het verspreiden van jouw collectebus mét persoonlijk bericht binnen WhatsApp werkt het allerbeste. Vraag je familie en vrienden 1-op-1 of in een WhatsApp groep.

Tip 3: go social
Verspreid je collectebus ook via sociale media, zoals op Facebook, Instagram, X en LinkedIn. Kopieer en plak je bericht (inclusief je persoonlijke link) om je bericht te delen. Dat kan heel makkelijk met de social buttons op je collectebuspagina.

Tip 4: bedanken
Als er gedoneerd wordt in jouw collectebus, ontvang je direct een mailtje. Bedank diegene altijd met een persoonlijk berichtje. Dat kan ook in de Whatsapp groep of op social media. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Tip 5: de kracht van herhaling
Niet iedereen doneert meteen. Plaats daarom je berichtje op WhatsApp en je sociale netwerken gerust vaker. Pas wel je motivatie om te collecteren voor de weeskinderen in Zuid-Afrika een beetje aan. Je kunt ook een vriendelijke reminder sturen: “Heb je mijn online collectebus al gezien?".

Tip 6: vraag je netwerk om je berichtje te delen
Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen geld in je online collectebus doen, kun je je familie en vrienden vragen je bericht met collectebus te delen met hun netwerk.

Tip 7: deel je online collectebus per mail
Je kunt je oproep ook per mail versturen. Zo bereik je ook de mensen die niet op social media zitten. Dit kun je heel makkelijk doen op je collectebuspagina, klik op het envelopje en pas de tekst aan. En zet de link naar je collectebus in je e-mailhandtekening!

Tip 8: maak een collectebus aan met je bedrijf, sportclub, kerk, jaarclub of vriendenclub
Enthousiasmeer ook anderen om een online collectebus aan te maken op aidsfonds.digicollect.nl. Want samen kunnen we een nóg groter verschil maken en nog meer weeskinderen in Zuid-Afrika helpen!

Tip 9: maak ook gebruik van onze poster en flyer
Download de poster en flyer (ook in Engels beschikbaar) op: aidsfonds.digicollect.nl/poster-en-flyer